2016 YILI ŞUSKİ İÇİN DOLU DOLU GEÇTİ


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), 2016 yılında yapmış olduğu alt yapı çalışmaları ile hizmet atağı gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’nın altyapı sorunlarına kalıcı çözüm üretebilmek için 100 yıllık çözüm hedefiyle tüm ilçelerde gelişimi ve dönüşümü yaşatarak 2016 yılında birçok başarılı çalışmalara ve projelere imza attı. ŞUSKİ, çalışmalarında tüm alt yapı problemlerini göz önüne alarak uzun soluklu çözümler üretiyor ve çözüme kavuşturuyor. Bunun için tüm araç, ekipman ve personelleri ile birlikte Şanlıurfa’nın tümüne eşit bir şekilde hizmet ederek alt yapıda kalıcı hizmetler sunuyor.

 

446 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI DÖŞENDİ

ŞUSKİ, içme suyu problemini içme suyu hattı döşeme çalışmasıyla ortadan kaldırarak, kent merkezindeki mahallelerde ve tüm ilçeleri kapsayan kırsal mahallelerde su alamayan bölgelerin ihtiyacının da giderilmesini hedeflemek için yapmış olduğu teknik hazırlık ve planlamalar sayesinde Şanlıurfa genelinde toplamda 446.939 metre içme suyu hat döşemesi gerçekleştirdi.

 

316 KİLOMETRE KANALİZASYON HATTI DÖŞENDİ

Kentleşmeyle birlikte mevcut ihtiyacı karşılamak için Şanlıurfa genelinde316.188 metre kanalizasyon hattı döşenerek alt yapıda sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesi için tekniğine uygun ve planlı olarak çalışmalar yapıldı. Bunun yanında yine il genelinde 25.841 metre yağmur suyu hattı döşendi.

 

124 ADET SONDAJ KUYUSU AÇILDI

Şanlıurfa’nın kırsal mahallelerinde (köylerde)yıllardır içme suyu sıkıntısı çeken yerleşim alanlarına içme suyu temini için öncelikle jeofizik çalışmalar tamamlayan şuski ekipleri, hazırladıkları raporlar doğrultusunda su tespiti yapılan mevkilerde sondaj kuyuları kazarak vatandaşlara içme suyu temin ederek hizmet edildi.

 

KANAL BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa kent merkezinde 2016 yılında 35.150 adet vidanjör talebine anında cevap vermiş, 40.382 metre kanalizasyon hat temizliği yaparak vatandaşların hizmetine sundu.

 

2017 YILINDA HİZMET DAHA DA ARTACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü(ŞUSKİ), 2017 yılı içerisinde ise çalışma ve hizmetlerini daha da katlayarak Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalı vatandaşlara hizmetin en iyisini sunacaktır.